(Toekomstige) Ouders

Bij OKE Psychologie kun je terecht voor psychische hulp rondom zwangerschap, geboorte, ouderschap & vragen rondom de ontwikkeling van het jonge kind. Ik werk vanuit de infant mental health visie.

Zwangerschap / bevalling / ouderschap
- Angst en spanningsklachten tijdens de zwangerschap waardoor je bijvoorbeeld slecht slaapt, piekert en/of niet kan genieten van je zwangerschap.
- Je bent bang voor de bevalling en/of je nieuwe rol als papa of mama. 
- Je hebt een nare/traumatische ervaring rondom zwangerschap of bevalling en blijft daar last van hebben. 
- Je twijfelt over wat goed genoeg ouderschap is en kunt hierdoor moeilijk controle loslaten en voelt je overbelast. 
- Je hebt na de bevalling last van somberheidsklachten en angstgevoelens.

Traumabehandeling voor alle leeftijden
Wanneer je andere heftige gebeurtenissen/trauma hebt meegemaakt die niet gerelateerd zijn aan zwangerschap/geboorte, ben je ook van harte welkom om je aan te melden. We kijken dan samen of EMDR-behandeling passend is. 

Ontwikkeling kind
Een eenmalig advies of enkele gesprekken over de ontwikkeling van je kindje of je ouderschap omdat je met vragen zit of je vermoedt dat je kindje een andere ontwikkeling doormaakt dan de meeste kinderen. Ouder-kind observatie om samen te observeren: wat laat jullie kindje zien, wat kan het allemaal al en wat wil het met het gedrag duidelijk maken. Ouderbegeleiding gericht op specifieke ontwikkelingsthema’s zoals slapen, eten, zindelijkheid, opvoeden, contact maken en basisveiligheid.Observatie van de ouder-kind contacten om krachten en kansen met elkaar in beeld te brengen.